2010/07/29

Kesäparatiisi


Tulin eilen kotiin tämän kesän kesä"loma"reissulta. Viiden päivän vapailla ehdin vanhempia tapaamaan Kuopion seutuville ja vanhempien kanssa sitten isomummon äidin perikunnan kesämökille Punkaharjulle.
Punkaharju on kummallinen paikka. Siellä paistaa aina aurinko, kellään ei oikeastaan ole kiire, ja arki on kovin kaukana. Tosiasiassahan yleensä Punkaharjulla on satanut siellä ollessa, sähköttömässä mökissä ei ole mitään tekemistä, ötököitä on vaikka muille jakaa (ampiaisia, kimalaisia, muurahaisia, paarmoja ja ties mitä höttijäisiä), tekemistä mökin kunnossapidossa olisi isollekin porukalle ja lyhyelle mökkilomalle on usein kasattu enemmän suunnitelmia kuin olisi realistisesti mahdollista edes tehdä. Kuitenkin se on kesäparatiisi. Vaikka elämä ei voi olla yhtä ainoaa kesälomaa en voi olla ajattelematta millaista olisi asua niin lähellä että mökille voisi pistäytyä työpäivän jälkeen saunaan ja uimaan tai viettämään rauhallista viikonloppua. Kauanko tunne kesälomasta säilyisi puutöiden ja pihatöiden käydessä raskaiksi? Kauanko kesäparatiisi olisi oikeasti kesäparatiisi vain siksi että se juuri nyt tuntuu siltä?

2010/07/15

Yksi kerä Nalle Four Season syksyä


Ostin viime talvena Anttilan alesta kolme kerää jokaista Nalle vuoden aikaa, patsi juuri tuota syksyä mitä kotona jo ennestään oli. Hiljalleen huomasin että kotona oleva määrä ei riitä suunniteltuun projektiin, joten kun huomasin että kyseistä lankaa on Novitan nettikaupassa myynnissä, ajattelin että sitä varmasti löytyy myös Lauttasaaren tehtaanmyymälästä.
Tuumasta toimeksi. Junalla Espoosta Helsinkiin. Sitten Riiviön ohjeen mukaan etsimään bussin 21V pysäkkiä postitalon toiselta puolelta. Kävelin siinä sitten jonkun puolisen tuntia ympäriinsä ennen kuin löysin oikean pysäkin Sokoksen seinältä. Kiireessä juoksin lähtevään bussiin jossa luki "Lauttasaari", hetken perästä huomasin että bussin perässä tulee toinen bussi, se oikea bussi. Ei siinä, bussinvaihto ja lisää kummastelua siitä mihin sitä nyt ollaankaan menossa. Jossain vaiheessa kysyin kuskilta tietääkö tämä missä Novitan tehtaanmyymälä on? Joku toinen matkustaja sanoi että seuraavalla pysäkillä.
Nyt on siis onnellisesti päästy Novitalle. Ovelta alkavat alehyllyt, HipHopia, Polarista, Teddyä, Isoveikkaa ja vaikka mitä. Takaseinältä löytyi sitten viimein myös etsitty Nalle Four Season-laari jossa oli se Syksyä että Kevättä. Loppukin kaupasta piti tottakai katsoa läpi ja hyllyn päädystä löytyikin laarillinen poistossa olevia lehtiä, josta löysinkin muutaman vanhan Novita-lehden, joita minulla vielä ei ollutkaan. Viimeisestä hyllyvälistä löytyikin sitten vielä Jussia. Aivan ihanan väristä vihreää ja kaunista punasta. Onneksi tajusin etten tarvitse koko kiloa kumpaakaan, vaan päädyin kolmeen kerään vihreää ja yhteen punaista. Vihreästä tulee pipo ja kalastajat Äiteelle.
Nyt olin siis lähtövalmis. Sitten se iski. Huopasen poistovärit 2,95€. Eli siis kaikki muut värit paitsi l.valkea, musta ja punainen. Sitähän piti ostaa. Reilustikin se 15 kerää. Voi suunnitella lisää kivoja leluja tai tehdä jotain muuta kivaa. Kuten uuden laukun tai parit uudet lapaset.
Yhdelle kerälle Nalle Syksyä tuli siis hintaa yli 50€ (ostin vielä myös pitsikukkakehikon), kymmenkertaisesti langan hinta. Olisikohan sittenkin kannattanut ostaa se yksi kerä nettikaupasta ja maksaa ne kirotun suuret postimaksut?