2010/06/21

Pelkkiä sukkia?


Omat Back to Basics-sukat valmistuivat Kuopiossa käydessä, ja paluumatkalla aloitin sitten reissuhuivi-ryhmän uuteen reissuun sukat. Varren tynkien lisäksi ehdin vielä tekemään puolikkaan junasukan Möhkiksen keräykseen. VR:n ongelmien takia myöhästyin sitten Helsingin neuletapaamisesta, mutta minkäs sille nyt voi?
Tänään matkaillessa työhaastatteluun ja takaisin, sain neulottua lähes kokonaisen 7veikka sukan viimeksi mainittuun Sotilaskodin Tuntematon sotilas-villasukkan kamppanjaan. Lanka vaan näyttää loppuvan kesken toisen sukan. Katsoo nyt jos saisi jostain lahjoituksena pienen nöttösen jostain.

2010/06/12

Hiljaiseloa


Toukokuu on vaihtunut kesäkuuksi, kevät kesäksi ja uusi työ omaksi työksi. On kulunut puoli vuotta valmistumisesta, nyt pitäisi jo osatakin jotain.
Käsitöiden puolella on ollut hiljaista. Posti on tuonut reissuhuiveja neulottavaksi säännöllisin väliajoin, mtta ranne on temppuillut taas urakalla ja suurin osa tehdyistä käsitöistä onkin sitten ollut ristipistoja. Tästä on toki seurannut se että isovanhemmille jouluksi 2008 aiotut ristipisto-koirat ovat nyt loppusuoralla, viimeinenkin koira on aloitettu jo.
Tädille 30-vuotislahjaksi luvatut sukat valmistuivat torstai-iltana, joskin unohdin ottaa neulan mukaan, joten päättely jäi tädille itselleen. Jatkoi sitten matkakäsityöksi ottamiani sukkia, jotka tulevat samalla mallilla kuin nuo Tädille menneet. Malli on nätti ja mukavan näppärä, mutta tulee jo korvista ulos. Ei sitä mallia enää, kiitos.
Tarkoituksena olisi ruveta neulomaan varastossa olevia 7veikkoja varusmiesten sukiksi, saisi sitten niillekin jotain järkevää käyttöä. Omassa muistissa on vielä vähän turhankin hyvin miten kovasti niissä intin saappaissa sai talvella palella huopavuorista ja intin saapassukista huolimatta. Ja mikä parasta, tulee nopeasti valmista kun 3½mm puikoilla tekee. =o) Kyllä se varasto siitä hiljalleen pienenee, langanostolakkoa takana jo melkein kaksi kuukautta.