2010/03/28

Neulomista vai virkkaamista


Molemmat kotiin odotetut reissuhuivit saapuivat lopulta samalla kertaa. Ja olivat oikein ihana yllätys hyvin hektisen ja raskaan työpäivän jälkeen. Toisen huivin mukana tuli vielä kerä ihkulankaakin, Nimu Yarns'n Torva lankaa sinisävyisenä. Lanka on pääosin merinoa ja cashmiria. Mitähän kivaa siitä keksisikään... Huivit kotiutuivat hyvin sinisävyisinä, kuten toivoinkin, toinen paksuista langoista ja toinen 7veikan paksuisista langoista. Varsinkin tuo paksumpi on kivempi pitää hartiahuivina. Katsoo jos laittaisi kuvia.
Muuten käsityörintamalla on ollut lähinnä virkkausta. Dropsin ronsu-ohje vei mennessään ja jättironsu on koukulla Jengasta ja Mambosta. Kohta lankaarasto on siis puoli kiloa vähemmän ja kahta riviä lyhyempi. Ronsussa on viiden kerroksen raidat ja kokoa ja leveyttä löytyy ihan mukavasti. Mietinkin että jos täyttäisi ronsun löyhästi tai vaikka pienellä tyynyllä siitä saisi kivan sohvatyynyn koska leluksi se varmastikin on ihan liian iso. Mutta katsoo sitäkin sitten kun se valmistuu. =o)
Viimeistä työvuoroa viedään. Kohta voisi ottaa neuleen esille, ja jatkaa Isille meneviä kämmekkäitä, jotka tulevatkin ylhäältä alas eivätkä alhaalta ylös. Jos siis on niin rauhallista että voi neuloa. Huomenna alkaakin sitten intensiivinen pakkaaminen... APUA!

2010/03/24

"Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikeilla"


Taisin reilu vuosi sitten ensimmäisen kerran puhua ääneen siitä että lankaa on liikaa, ja että varastoa pitäisi saada pienemmäksi. Silloin lanka oli noin neljätoista kiloa. Ja mikä tilanne on nyt? Lankaa on kolmekymmentäkolme kiloa ja siltikin tuntuu usein ettei varastossa ole oikein mitään kivaa lankaa. Paitalankoja, sukkalankoja, huivilankoja. On yksittäisiä keriä ja riittävästi lankaa johonkin tiettyyn työhön. On inhokkeja ja on niitä vyyhtijä jotka odottavat SITÄ neuleohjetta, jolle mikään muu kuin täydellinen ei ole sopiva. Jo ennen inventaaria olin jossain määrin tietoinen siitä että lankaa on enemmän kuin mitä ihan oikeasti tarvitsisin, käytän tai neulon, jotenkin en kuitenkaan uskonut paljonko sitä lankaa on. Sillä määrällä rahaa, mitä noissa langoissa on kiinni olisi maksanut jo puolikkaan tietokoneen, jos en kokonaistakin.
Vaan on sentään jotain valmistakin. Serkkupojan Mambo-paita valmistui viimein, samoin Serkkupojalle tai Kummipojalle menevät elintarvikevärillä värjätyt sukat (ensimmäiset varpaista aloittamani) tulivat valmiiksi. Äiteen kammot, eli Jive-kämmekkäät ja kynsikkäät ovat myös jo uudella omistajallaan, ja ainakin silloin Äitee sanoi että kivoja ovat. Saa nyt sitten nähdä miten tosissaan se on sanottu.
Kaksi ensimmäistä omaa reissuhuiviani ovat jo matkalla kotiin. Veikkaan tosin että toinen ehtii ennen ensimmäistä, mutta molemmat ovat jo tulossa. Lisäksi eilen tuli tietoon että yksi tuttava reissuhuivi-ryhmästä on pieniin päin ja pitihän sitä heti vähän suunnitella että voisiko häntä yllättää vähän vaikka jonkinlaisella vauvanvaatesetillä... mutta katselee nyt, ideoita olisi kyllä ainakin.
Nyt takaisin UFOjen pariin, kaipa nekin joskus valmistuvat. *Ehkkä, kenties, mahdollisesti*