2010/01/17

Aikuista elämää


Ensimmäinen työviikko on takana, ja nyt omaan myös aikuisten oikean veroprosentin (21,5%), joka kyllä hirvitti aivan kauheasti. Työ on ihan mukiinmenevää, ei nyt kovin ihmeellistä, mutta laskujen maksamisen eteen, niin kyllähän tuolla käy. Katselin kyllä jo muualtakin paikkoja (ja hain myös), mutta katsoo nyt mitä, missä ja milloin. Kummallista on että koulussa sanottiin aina miten paljon vapaa-aikaa työelämässä ollessa on (ja niin sanoin itsekin), mutta silti tuntuu ettei kotona ehdi käydä kuin kääntymässä, nukkumassa ja syömässä. Ehkä kaikki menee tässä alkuun jännityksen ja uuden oppimisen piikkiin, ja kun työ rutinoituu, myös vapaa-aikaa alkaa tuntua olevan enemmän.
Mambo-paidassa ollut pyörö napsahti poikki, ja reklamoin vastaostetun puikon pikaisesti Novitalle, josta sainkin uuden puikon, toisen pienemmän pyörön ja Nostalgiamatka-lehden, jollaisen sain myös edellisen reklamaation yhteydessä. Neulomaan ei juuri ole ehtinyt, mitä nyt tuon ensimmäisen traveling scarf-ryhmän viimeisen huivin muutamat kierrokset. Huivi on nätti, joskin vähän omistajan puolesta harmittaa että huivi on ihan onnettoman kapea, leveyssuunnassa neulottuna ainaoikeaa noin 40krs. Saas nähdä milloin oma huivi kotiutuu. =o)

2010/01/06

Blogaamisen ilosta


Sherwood ei ole houkutellut jatkamaan, sen sijaan olen yrittänyt neuloa Serkkupojalle synttäripaitaa. Paita tulee Mambosta. Ensimmäinen yritelmä oli yhdistelmä kahta ohjetta syksyn 2007 lehdestä, noin kokoa 98. Todellisempi koko oli lienee xs-napapaita. Purin ja aloitin uudelleen, nyt koossa 68, ja Serkkupoika sentään täyttää kaksi vuotta. Nyt leveys näyttää sopivalta, pituutta varmaan pitää tehdä vähän ohjetta enemmän.
Värjäsimme lauantaina lankoja Chrippen kanssa. Tällä kertaa kokeiltiin elintarvikevärejä. Värien miksaaminen ei ollut yhtä helppoa kuin kool aideissa, ja esim turkoosista tulikin ihan vaan vihreää. En tiedä miten väri kiinnittyi, eli teimme kokeiluna niin että kastoimme langan etikkaveteen, sitten kuumaan väriveteen ja se siitä. En tiedä olisiko väriä pitänyt vielä kiinnittää esim. keittämällä, mutta se ei ainakaan olisi sallinut sitten useammalla värillä värjäämistä. Värjäsin pari jämäharmaata ja ne ovatkin jo puikoilla sukiksi Serkkupojalle, meinasin että pesen ennen vientiä, jolloin näkisi vähän miten väri käyttäytyy pesussa. Nämä ovat myös ekat kärjestä aloittamani sukat. =o)

2010/01/01

Uusi vuosi, uudet kujeet


Muutama vuosi sitten tammikuun jumalanpalveluksessa saarnan aiheena oli se mitä olemme menneenä vuotena saavuttaneet. Jäin miettimään mitä viime vuosi sitten oli saavutuksena. Totta kai kärkipäässä on valmistuminen, mutta mitä muuta viime vuodesta jäi käteen? Valmistuneita neuleita. Langan värjäystä. Uusia kirjeystäviä. Uusia mielenkiintoisia lukukokemuksia. Monta hyvää elokuvaa. Mutta toiko viime vuosi tullessaan toivottuja muutoksia? Ei tuonut. Ehkä tänä vuonna.
Sitten käsitöitä. Neuloin talvi 2005-lehden ohjeella karvalakki-tyypisen hatun sinisestä Huopanen Mixistä, joka oli Cittarissa alessa. =o) HAtusta tuli ihan hyvä, mutta samalla tuli todistettua ettei uudessa pesukoneessa riitä tehoa kunnolla huovuttamiseen, ja hattukin vaati kaksi pesu kertaa ennen kuin oli sopivan kokoinen.
Tavarat alkavat olla muuten purettuina, paitsi langat. Ja niistäkin noin puolet. Pitää käydä ostamassa uusia laatikoita säilytykseen.