2009/04/26

Hassutteleva huhtikuu osa IV

Kuten tuolla raparperi-ketjussa hehkutinkin jo, minun pieni yhdistelmäni kukkapenkkiä, yrttimaata, kasvimaata ja salaattipenkkiä alkaa olla kesäkunnossa. Raparperit ovat molemmat lähteneet kasvamaan, sain viime elokuussa kahdesta eri lajikeesta siihen juuri-istukaat, ja toinen on ainakin hyvällä nousulla, on jo yksi lehtikin ja toisestakin on yksi punainen nuppu jo noussut. Otin tänään riskin ja istutin kukkapenkin puolelle harjaneilikkaa, vesikrassia ja kahta eri laatua olkikukkia. Salaattipenkiin (ruusupuskan toiselle puolelle) laitoin vihreää perus-lehtisalaattia ja viereen sitten punaista. Yrttimaahan laitoin meiramia, punaista basilikaa, sitruunamelissaa ja ruohosipulia. Raparperi kasvaa ihan seinän vieressä niin väliin jäi vielä pieni alue johon laittaa sitten valkosipulia, hernettä ja ehkä peruna tai pari. Nyt pitää vaan toivoa ettei tule hallaa, mutta täällä Kainuun korkeudella, se lie toiveajattelua.
Aloitin ensimmäisen aminekoni tekemisen. Kissa menee eräälle ystävälle valmistujaislahjaksi. Amineko tulee tumman sinisestä Pirta-langasta ja tassujen päät teen vaalean sinisestä Palmasta. Koukku on 2,5mm, 2,25mm olisi vielä parempi, 2,0mm menee liian pieneksi. Yllättävän paljon tuohon kissaan menee lankaa. Mulla oli tuota Pirtaa 60g ja ajattelin että ihan hyvinhän tuo riittää. Toinen käsi ja jalat, korvat ja häntä puuttuu vielä ja lankaa on sellainen nyrkkiin mahtuva pallo jäljellä. Toivottavasti se riittää. =o)
Oltiin eilen ensiapukisoissa. Sijotuimme neljänsiksi. Osaaottavia joukkueita oli kuusi. Oli yllättävän hyvät ja tasaväkiset kisat. Edellisissä kisoissa kolme joukkuetta oli selkeästi ylitse muiden, mutta nyt oltiin kaikki kuusi joukkuetta kahdenkymmenen viiden pisteen sisällä. Haastoi taas ajattelemaan niin johtamista (jouduin ryhmänjohtajaksi kun vakinainen ryhmänjohtaja ei päässyt mukaan), tilannekatsausta kuin sitäkin että kertaus on opintojen äiti, jouduin nimittäin myöntämään ettei minulta, pesunkestävältä inttinaiselta, onnistu koordinaattien ottaminen kartalta tai kartan käsittely muutenkaan. Ja kuitenkin aikoinaan olen sitä jopa varusmiehille työkseni opettanut. PItäsiköhän asiaa kerrata vähän enemmän kuin vähän.
Muoks.

Tuohon Pörrökerän kommenttiin: amigurumi on mikä tahansa virkattu/langasta tehty otus, amineko on nimen omaan kissa. Neko on japaniksi kissa, joten amineko on langasta (tehty) kissa.

2009/04/18

Hassutteleva huhtikuu osa III

Kursin olkalaukun eilen kokoon ja laitoin koneeseen. Huopui kokoon ehkä vähän enemmän kuin olisi ollut toivottavaa, mutta kyllä tuohon koulukirja tai pari mahtuu, niin kuin oli tarkoituskin. Pitää vaan vielä ostaa vetoketju, eivät taida pelkät napit ja läppä pitää pikkutavaroita laukussa jos se yhtään enempää pyörii. Löysin nappi-varastostani nätit siniset napit joissa on keskellä sellainen pääilmansuunta-nuoli. Napit ovat peräisin Joensuun SPR:n lajittelukeskukselta, mistä sain laatikollisen kankaita ja litran pussillisen nappeja parisen vuotta sitten. Sopivasti löytyi kaksi samanlaista, ajattelin ensin laittaa "karhunhammas"-napit, mutta olen säästellyt niitä johonkin Kummipojalle menevään paitaan/takkiin. Läppään tein mysteeri-kuvion turkoosilla, sammaleenvihreällä ja oranssilla Hahtuvaisella. Kuvio ei siis esitä mitään, on lähinnä pyöreähköjä viivoja ristiinrastiin. Ihan kiva kuitenkin. Sääli kun en saa kuvaa laitettua näkösälle. =o(
Jatkoin taas kerran parilla tilkulla tuota ikuisuus-tilkkupeittoani. Tein Huopasesta yhden tilkun, pitää kokeilla sen huovuttamista altaassa, on meinaan toi mun pesukoneeni sitä tehokas huovuttamaan, että kun tilkku on vaan 30% isompi niin voi olla että huopuisi ihan liian pieneksi eikä venyttäminenkään onnistuisi tarvittavaan n. 20x20cm kokoon. Lopetin eilen myös muutaman viikon kesken olleen Jussi-tilkun. Olin vissiin luonut siihen kaksi silmukkaa liikaa. Onneksi huomasin ajoissa ja jätin sen sitten kaksi kierrosta lyhyemmäksi, venyy kuitenkin hyvin peittoon omalle paikalleen muihin tilkkuihin yhdistettynä.
Sain aiheanalyysin läpi. Oli kiva saada myös palautetta koska mua itseänikin oli muutama asia ihmetyttänyt, mitä opettajat sitten nosti esille. Nyt vaan tutkimussuunnitelmaa väsäämään ja toivomaan kovasti ettö tutkimuslupa heltiäisi ennenmin kuin myöhemmin. Tai siis, että saisin ylipäätään koko tutkimusluvan.
Nyt elokuviin ja sitten ruoanlaittoon, meinasin tehdä lasagnea. 

2009/04/14

Hassutteleva huhtikuu osa II

Sakke Sammakko, Spektri Plussasta tehty paita ja Mambo-kilppari päätyivät sunnuntaina omistajalleen, tällä kertaa parisen viikkoa ennen syntymäpäivää, viime vuonna kun meni pari yli. Kummipoika ei oikein jaksanut keskittyä lahjoihin (oli kiire pelaamaan konsolilla), mutta sain muutaman kuvan otetuksi. Paita oli muuten sopiva, mutta hihoissa oli vähän ylimääräistä pituutta. Onneksi tein isomman koon, pienempi olisi jänyt nimittäin pieneksi todella pian. Käsinukesta Kummipoika piti ihan hyvin, kun vaan ensin keksi miten se toimii, mutta kilppari oli kuitenkin lahjoista paras, ainakin Serkkupojan mielestä. =o)
Serkkupojalle jouluksi annettu Palmasta tehty puputyyny on mennyt todella huonoksi, vähällä käytöllä. Ei langasta uskoisi että on viime jouluksi annettu, ennemminkin että on annettu Kummipojalle tämän ensimmäisenä jouluna. Laitoin valitusta laadunvalvontaan menemään, saas nähdä tuleeko vastausta.
Kevätpäiväntasausyllätyshuivi (KPTYH) on menossa kolmannessa vihjeessään, ja olen alkanut uskoa että teen langakierrot jotenkin väärin. Reiät jotka kierroista jäävät ovat valtavia, ei tarvitsi kuvitellaan että huivi pitäisi pingottaa, reiät erottuu nytkin jo niin selkeästi että pingotuksen myötä huivista tulis yhtä langankiertojen tekemää reikää. Tulin myös päättäneeksi että laitan tuon huivin sitten valmistujaisiini ensi joulukuussa. Lankana siis oranssi Rose, puikot 7mm, enkä tehnyt mallitilkkua, vaikka olisi ehkä pitänytkin... Olisi tullut ehkä himpun parempi jos olisi otta 6mm tai 6.5mm puikot.

Ylen ohjelmavalinta sunnuntailta herätti kovasti taas ihmetystä. Perjantaina (vai olikohan se torstaina) Yle näytti dokumentin the Priests-yhtyeestä ja siitä miten kolmesta laulavasta ystävyksestä tuli maailmankuuluisa lauluyhtye. Dokkarissa oli lopussa pätkä konserttiin valmistautumisesta, konsertti pidettiin marras-joulukuussa. Tämän konsertin Yle sitten televisioi pääsiäispäivänä. Eihän siinä muuten mitä mutta puolet konsertin lauluista oli joululauluja tai jouluisia lauluja. Miten paljon Yle aliarvio katsojiaan, olettaa ettei latinaksi lauletuilla lauluilla ole niin paljon väliä, tai että riittää että kyseessä on hengellisiä lauluja, ovathan joulu ja pääsiäinen kirkkovuoden suurimmat juhlat. Ei sillä mitä, hieno konserttihan se oli, mutta olisiko esityaika pitänyt valita vähän toisin, jäättää vaikka ensi jouluun jos viime jouluna ei ehditty esittää?

2009/04/08

Hassutteleva huhtikuu osa I

Sakarias "Sakke" Sammakko sai lauantaina napit silmiksi, punaista Isoveikkaa solmuina suupieliin ja masuun ja selkään Hahtuvaista, vaalean vihreää sellaista, sekä oranssia sydämenkuvaksi rintaan. Lisäksi Sakke sai superhienon kaulaliinan Maxista. Viidellä värillä punoin samalla tekniikalla millä ala-asteella tehtiin ystävänauhoja. Myös Sakken seikkailut osa 1 Keskusjoen rannalla ystäviensä Heikki Harakan, Matti Maamyyrän ja Therese "Terhi" Tilhen kanssa alkavat saada muotoaan. Tarkoitus olisi tehdä tuosta tarinasta sellainen postitse kulkeva jatkokertomus.
Aloitin vihdoin ja viimein tekemään itselleni Huopasesta olkalaukkua Talvi 2008-lehden ohjeella. Tosin muokkasin sitä aika paljon, pohjasauman sijaan teen laukkuun sivusaumat, ja hihnan kiinnitän eritavalla. Pitää vielä miettiä laitanko vuorta tai taskuja.
Katsoin tuossa hiljan Sormusten Herraa ja sormet oikein syyhyävät päästä muutamaan neulekuvioksi joitakin elokuvissa olevia koristeita. Erityisesti haltioiden kaiverrukset muistuttivat huomattavasti Lavondin Viikinkipalmikkoja, joten veikkaan että samalla tekniikalla sais siitä tehtyä todella upean mallikerran, kunhan saisi jostain riittävän hyvän kuvan...
Ensimmäisen Neulomosukan varsi on melkein valmis, tai siis... kaksi ohjetta ennen kantapäätä, mutta varsi on vasta puolessa sääressä menossa. Pitää vähän katsella ja laskeskella mitäs sille tekee.
Taidan viimekin sortua myös aloittamaan sen Kevätpäiväntasausyllätyshuivin. Ajattelin ottaa sen mukaan Pääsiäiseksi Kuopioon.

Sain kesätyöpaikan. Ei ihan paras mahdollinen mutta hyvä kuitenkin. Ja mikä ihaninta, siitä saa ihan oikean palkan, eikä tarvitse ensi syksynä ihan jokaista centtiä laskea ja elää pelkällä opintotuella.