2009/09/02

113 aamua Jouluun

Päivän sana on opinnäytetyö.
Olen tehnyt opinnäytetyötäni vaihtelevalla kiinnostuksella viime kuukaudet, ja tämän viikon olen kerännyt aineistoa. Viisi paikkaa, viisi ryhmää, kaksi onnistunutta kyselyä, yhdessä liian vähän ihmisiä, yhdessä väärin ymmärretyt ohjeet, ja yhdessä katkos tiedonkulussa. Ja vaikka kaikki vaaditut 150 vastausta ovatkin nyt kasassa, en osaa pitää tätä menestyksenä.
Aiheeni on kiinnostava, ja ilmeisen tarvittu, sillä katsoin muutamia vastauksia, ja jotkut eivät tienneet ihan perusasioitakaan. Tutkin siis opinnäytetyössäni varsin yleisiä asioita terveellisyydestä ja terveydenhuollosta, kyselyni täydet pisteet on 40, ja keskiarvon veikkaan liikkuvan 20 tienoilla. Tämä tilanne ei huolestuta yksin minua, vaan myös niitä ihmisiä jotka tutkimuksen tilasivat.
Koehenkilöt ovat kaikki nuoria miehiä, ja osa heistä ei tiedä neljää sukupuolitautia tai tupakoinnin yleisempiä haittoja. Siltikin monet heistä ajattelevat ettei heille tarvitse opettaa mitään näistä aihesta, tätähän on käsitelty ala-asteelta lähtien.
Vastauksia lukiessani en ihmettele enää yhtään sitä että vaikka meillä on Euroopan terveimmät lapset, meillä on myös Euroopan sairain ihmisryhmä, keski-ikäiset miehet. Toivottavasti yhteiskuntamme ei ole heräänyt liian myöhään tehdäkseen asialle jotain 

No comments:

Post a Comment