2009/04/26

Hassutteleva huhtikuu osa IV

Kuten tuolla raparperi-ketjussa hehkutinkin jo, minun pieni yhdistelmäni kukkapenkkiä, yrttimaata, kasvimaata ja salaattipenkkiä alkaa olla kesäkunnossa. Raparperit ovat molemmat lähteneet kasvamaan, sain viime elokuussa kahdesta eri lajikeesta siihen juuri-istukaat, ja toinen on ainakin hyvällä nousulla, on jo yksi lehtikin ja toisestakin on yksi punainen nuppu jo noussut. Otin tänään riskin ja istutin kukkapenkin puolelle harjaneilikkaa, vesikrassia ja kahta eri laatua olkikukkia. Salaattipenkiin (ruusupuskan toiselle puolelle) laitoin vihreää perus-lehtisalaattia ja viereen sitten punaista. Yrttimaahan laitoin meiramia, punaista basilikaa, sitruunamelissaa ja ruohosipulia. Raparperi kasvaa ihan seinän vieressä niin väliin jäi vielä pieni alue johon laittaa sitten valkosipulia, hernettä ja ehkä peruna tai pari. Nyt pitää vaan toivoa ettei tule hallaa, mutta täällä Kainuun korkeudella, se lie toiveajattelua.
Aloitin ensimmäisen aminekoni tekemisen. Kissa menee eräälle ystävälle valmistujaislahjaksi. Amineko tulee tumman sinisestä Pirta-langasta ja tassujen päät teen vaalean sinisestä Palmasta. Koukku on 2,5mm, 2,25mm olisi vielä parempi, 2,0mm menee liian pieneksi. Yllättävän paljon tuohon kissaan menee lankaa. Mulla oli tuota Pirtaa 60g ja ajattelin että ihan hyvinhän tuo riittää. Toinen käsi ja jalat, korvat ja häntä puuttuu vielä ja lankaa on sellainen nyrkkiin mahtuva pallo jäljellä. Toivottavasti se riittää. =o)
Oltiin eilen ensiapukisoissa. Sijotuimme neljänsiksi. Osaaottavia joukkueita oli kuusi. Oli yllättävän hyvät ja tasaväkiset kisat. Edellisissä kisoissa kolme joukkuetta oli selkeästi ylitse muiden, mutta nyt oltiin kaikki kuusi joukkuetta kahdenkymmenen viiden pisteen sisällä. Haastoi taas ajattelemaan niin johtamista (jouduin ryhmänjohtajaksi kun vakinainen ryhmänjohtaja ei päässyt mukaan), tilannekatsausta kuin sitäkin että kertaus on opintojen äiti, jouduin nimittäin myöntämään ettei minulta, pesunkestävältä inttinaiselta, onnistu koordinaattien ottaminen kartalta tai kartan käsittely muutenkaan. Ja kuitenkin aikoinaan olen sitä jopa varusmiehille työkseni opettanut. PItäsiköhän asiaa kerrata vähän enemmän kuin vähän.
Muoks.

Tuohon Pörrökerän kommenttiin: amigurumi on mikä tahansa virkattu/langasta tehty otus, amineko on nimen omaan kissa. Neko on japaniksi kissa, joten amineko on langasta (tehty) kissa.

No comments:

Post a Comment