2009/04/08

Hassutteleva huhtikuu osa I

Sakarias "Sakke" Sammakko sai lauantaina napit silmiksi, punaista Isoveikkaa solmuina suupieliin ja masuun ja selkään Hahtuvaista, vaalean vihreää sellaista, sekä oranssia sydämenkuvaksi rintaan. Lisäksi Sakke sai superhienon kaulaliinan Maxista. Viidellä värillä punoin samalla tekniikalla millä ala-asteella tehtiin ystävänauhoja. Myös Sakken seikkailut osa 1 Keskusjoen rannalla ystäviensä Heikki Harakan, Matti Maamyyrän ja Therese "Terhi" Tilhen kanssa alkavat saada muotoaan. Tarkoitus olisi tehdä tuosta tarinasta sellainen postitse kulkeva jatkokertomus.
Aloitin vihdoin ja viimein tekemään itselleni Huopasesta olkalaukkua Talvi 2008-lehden ohjeella. Tosin muokkasin sitä aika paljon, pohjasauman sijaan teen laukkuun sivusaumat, ja hihnan kiinnitän eritavalla. Pitää vielä miettiä laitanko vuorta tai taskuja.
Katsoin tuossa hiljan Sormusten Herraa ja sormet oikein syyhyävät päästä muutamaan neulekuvioksi joitakin elokuvissa olevia koristeita. Erityisesti haltioiden kaiverrukset muistuttivat huomattavasti Lavondin Viikinkipalmikkoja, joten veikkaan että samalla tekniikalla sais siitä tehtyä todella upean mallikerran, kunhan saisi jostain riittävän hyvän kuvan...
Ensimmäisen Neulomosukan varsi on melkein valmis, tai siis... kaksi ohjetta ennen kantapäätä, mutta varsi on vasta puolessa sääressä menossa. Pitää vähän katsella ja laskeskella mitäs sille tekee.
Taidan viimekin sortua myös aloittamaan sen Kevätpäiväntasausyllätyshuivin. Ajattelin ottaa sen mukaan Pääsiäiseksi Kuopioon.

Sain kesätyöpaikan. Ei ihan paras mahdollinen mutta hyvä kuitenkin. Ja mikä ihaninta, siitä saa ihan oikean palkan, eikä tarvitse ensi syksynä ihan jokaista centtiä laskea ja elää pelkällä opintotuella.

No comments:

Post a Comment