2009/03/16

Mainio maaliskuu osa 2

"Kaktus" valmistui Huopasesta Vendetaa katsoessa, ja odottaa edelleen pesukoneeseen pääsemistä muuttuakseen sammakoksi. Huopasta meni noin 65g. Vähän jäi ihmetyttämään kevät 2009 -lehden ohje, siinä kun sanottiin että käsinukke pitäisi täyttää muovilla pesun ajaksi. Aiemmissa Huopas-ohjeissa on ollut että ommella aukileikattu muovipussi estämään kiinnihuopumista.
Kummipojan paidan etumus valmistui myös jo, ja tänään aloitin urheasti magic loopilla hihojen tekemisen. Tekniikka on paljon helpompi kuin odotin, mutta tuskin juurikaan nopeampi kaapelin vetelemisen takia. Pitää huomenna käydä ostamassa 5mm pyörö, tuon nykyisen muotoilu on niin karmea etteivät silmukat liiku puikolla alkuunkaa. Ostin perjantaina ensimmäisen 4,5mm pyöröni, eihän noita irrallaan olevia pyöröjä vielä olekaan kuin kymmenkunta. Taidan viedä pyöröt Äiteelle, tehköön niillä mitä tykkää, siltä ne on aikanaan saatukin. =o)
Murheenkryyninäni on nyt ja taas ja edelleen nuo ristipisto-koirat. Pistelin innolla eilen toisen koiran päävärin, vain havaitakseni tänään että väri on muutaman ruudun väärässä paikassa. Ei auta muu kuin purkaa ja tehdä uudelleen, vaikka kuinka harmittaa. Ei riitä silmä katsomaan miten värien paikat saisi vaihdettua niin että collie näyttäisi silti collielta.

Pitkästä aikaa myös tilkkupeittoni edistyi tänään. Osin siksi että se 5mm pyörö on niin kamala ja osin siksi että pistelyinto hävisi purkamisen myötä. Tein punaisesta Mambosta yhden tilkun (Mambosta on nyt 5 eriväristä tilkkua), sain jämän Chrippeltä, kiitokset vielä kerran. Oli vielä niin sopiva jämä että riitti juuri eikä melkein, eikä myöskään jäänyt mitään metri-nöttöstä pyörimään. Sitten tein lisäksi tilkut sinisestä Laurasta ja vaaleansinisestä Karusellista, ei tästä nyt myytävästä, vaan... syksyllä 2007 myydystä sävystä. Molempia jäi vielä yli, pitää alkaa kehitellä ihan tosissaan jotain jämä-projektia. Viimeisenä tein vielä vihreästä Polariksesta tilkun. Nyt on sitten alustavasti valituissa langoissa jäljellä enää max. 6mm puikoilla tehtäviä lankoja, Maxia, Ainoa, Isoveikka ja sitten ohuempia. Eikä tuolla peitolla nyt niin kiire ole, kunhan joskus valmistuisi.

No comments:

Post a Comment