2009/03/08

Mainio maaliskuu osa 1

Hiihtoloma alkaa vedellä viimeisiään, huomenna pitäisi aloittaa opinnäytetyön vääntäminen ja muutenkin tulevasta kouluviikosta näyttää tulevan rankempi kuin pariin viikkoon (ennen hiihtolomaa olin kahtena viikkona alle 15h koulussa). Kyllä siitä taas selviää.
Kilppari jäi paloina Kuopioon, kokoan sitten seuraavan kerran käydessäni, varmaankin pääsiäisenä. Pitää käydä ostamassa lakanaa ainakin valmiiksi ja leikata palat. Onneksi ompelukone Kuopiossa niin tulee valmista nopeasti.
Kummipojan paidan etumus on noin puolessa välissä. Tarjolla olevat koot olivat 110cm ja 122cm ja eroa näillä oli pari senttiä pituudessa ja hihan mitassa. Päädyin siis tekemään isomman, vaikka pienempikin olisi ainakin vielä mennyt. Jouluksi tein 116cm paidan joka on juuri sopiva, hihat osuu ranteeseen ja helma lantiolle kun kädet on ylhäällä.
Aloitin tänään paitaan kyllästyneenä kolmanen synttärilahjan, käsinukke-sammakon joka tulee nopeasti 8mm puikoilla. Lankana on tuo vihreä Huopanen, kerän ostin alkutalvesta Citymarketista ja maksoin siitä ruhtinaalliset 3€.
Kevätpäiväntasausyllätyshuivin ohjeet ovat alkaneet poltella entistä enemmän, mutta ainakin vielä ovat kesken olevat voittaneet, jospa sitten seuraavana.

Konttisukat tulevat itselle, ja ensimmäisestä on jo kiilakavennukset tehtynä. Vaikka eivät ole mitään lempivärejä niin sukista tulee todella hyvän väriset, lila Nalle rauhottaa kummasti "pätkärääkättyä" vaaleanpunaista Nalle Coloria, ja yhteisvaikutelma on hyvin mielenkiintoinen. Myös koko terä on raidallinen, 5krs lilaa, 5krs pinkkiä. Kantapään tein vahvistettuna, aina kierrosparin toisella ja toisen toisella värillä. Tein vahvennokset niin että erivärillä poimin erisilmukat, joten kaksivärisyys tavallaan korostuu. Silmuikoita on nyt jäljellä 15/puikko ja vieläkin mietin otanko yhden pois. Toisaalta teen 7veikasta naisille sukat yleensä tuolla 14s/puikko, joten Nallesta 3mm puikoilla voisi tulla turhan tyköistuva.

No comments:

Post a Comment