2009/01/23

Tuottelias tammikuu osa 6

Joululomalla oli aikaa selailla noita käsityölehtiä ihan luvan kanssa ja sieltä sitten bongasin sen epäonnisen kilpikonnan jota Kummipojalle nyt teen.
Alkuun en osannut tehdä puolipylvästä, tai siis osannut tehdä eroa puolipylvään ja pylvään välillä. Tein ensimmäiset viisi kierrosta pylväällä joka paljastui sitten asiaa tutkittuani pylvääksi puolipylvään sijaan. No, ei kun homma uusiksi ja puolipylväitä väsäämään. Se meni ihan hyvin sitten siihen saakka kunnes aloitin uuden kierroksen jonka ohje kuului kutakuinkin näin "2 ½p, 2 ½p seuraavaan silmukkaan" minähän ymmärsin tämän niin että jokaiseen silmukkaan tehdään 2 ½p:stä. Luin ohjetta edellen ja aloin ihmetellä miten äkkiä sen työn oli oikein tarkoitus valmistua kun seuraavalla kierroksella joka toiseen pitäisi tehdä 3 ½p ja joka toiseen 2 ½p. No, sitten Chrippe onneksi korjasi tämän väärän käsityksen, eli tarkoitus onkin tehdä ne 2 ½p joka kolmanteen silmukkaan, seuraavalla kierroksella joka neljänteen jne. Ei kun purkamaan taas. Saatuani ensimmäisen Mambo kerän kulutettua kilpparin mahaan katsoin työstä olevaa kuvaa uudellen huomatakseni että olen ajatellut värit väärin ja virkannut mahan väärällä värillä. Ei kun purkamaan. Nyt on sitten kilpi menossa, mahaa en vielä ole tehnytkään uudellen, ainakin  yksi kerää pitää käydä ostamassa lankaa lisää ja toivoa sopii että Prismasta vielä löytyy. Kilpeäkin olen purkanut useita kertoja, harvoin tosin muutamaa kierrosta enempää.

Tulin luvanneeksi lähteä Kuopioon ensi viikonlopuksi joten nyt olisi sitten reilu viikko aikaa saattaa kaksi joululahjaa valmiiksi. Äiteen huiviliivi etenee sikäli hyvin että jälkimmäisestä hihan aukosta on tehnyt 23/33krs. Helmaa tulisi sitten vielä joku 50krs, mutta kai sen viikonlopun aikana ehtii, laittaa Jane Austenia pyörimään (Järki ja Tunteet sekä Emma katsomatta boxista) ja neuloo vaan, ruokaakin kun on valmiina... =o)

No comments:

Post a Comment