2008/12/19

Jouluun 5 aamua

Nyt aamut mahtuu jo yhden käden sormiinkin. Paniikin lietsontaa? Ei suinkaa...
Paistettiin päivällä Äiteen kanssa pipareita, oli kiva tehdä ihan kunnon taikinasta eikä mistään valmis-mössöstä, ja makukin oli sitten sen mukainen =o).
Sain Serkkupojan peiton siihen vaiheeseen että voisi alkaa kankaasta suunnittelemaan päärmeiden jne tekemistä. Äitee oli sitä mieltä että jopa tuon peiton ompeleminen pitäisi onnistua koneella. Säästäisihän se ihan kiitettävästi tätä vähäistä aikaa jos voisi koneella hurruutella eikä tarvitsisi käsin väkertää. Samalla sain kyllä taas kuulla miten huonosti olen homman suunnitellut, kun olisi pitänyt ommella näin ja näin eikä niin kuin minä sen ompelin. No, minä en ole mitään emäntäkoulua käynyt ja ompelu on vihoviimeinen käsityölaji jota tahtoisin harrastaa, joten liekkö tuo ihme etten tiedä sitä parasta tapaa... Näitä juttuja on vissiin opetettu yläasteella käsitöissä, mutta minä opiskelinkin teknistä käsityötä, joten erotan kyllä monenlaiset höylät ja sahat toisistaan mutta ompelukoneesta en sitten tiedäkkään juuri mitään... =o(

Huomenna lupasin lähteä Mummon ja Ukin kanssa sukuloimaan Keski-Suomeen... jos saisi vaikka ajaakin, kun on tuo ajaminen jäänyt vähän vähille viime talven jälkeen, kun jouduin luopumaan autosta. Tai sitten neulon tuota Äiteen huiviliiviä, sitä kun voi tehdä vähän huonommassakin valossa.

No comments:

Post a Comment