2008/12/04

Jouluun 20 aamua

Availin tänään taas useamman luukun toissa jouluna Saksasta tuodusta kuvakalenterista. Kuvassa on Erfurtin joulumarkkinat, Mariendom ja Severikirche kauniissa lumisessa maisemassa 1800-luvun puolivälin henkeen. Kalenterista saa luukkuja etsiä ihan etsimällä ja yleensä ne jäävätkin sitten aamulla kiireessä avaamatta ja illalla unohtuvat. Jospa tuota kuun myötä muistaisi. Kalenteria tutkiessa tuli taas ikävä Saksaan, ja tyytymättömyys normaaliin elämään. Ja Saksassa ollessa vihasin sitä, siellä asumista, maan kulttuuria ja ihmisiä, kieltä jota en puhunut, enkä puhu edelleenkään, riittävän hyvin. Mikä saakaan ihmisen uskomaan että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella, vaikka sen tietääkin jo, ettei niin ole?
Pitkästä aikaa pidin tänään oppituntia isommalle porukalle. Kuuluu osana opintoja, että osaa ohjata ja opettaa. Tunnin oppituntipakettiin meni 35 minuuttia, mutta kukaan ei ainakaan ehtinyt nukahtaa, mikä on aina positiivista. Nyt on sitten kurkku käheänä kun puhuin sen 35 minuuttia ilman mikrofonia elokuvasalissa jossa oli noin 250 henkeä. Mutta sain hyvän arvioinnin ja hyväksymismerkinnän, niin mikäs siinä sitten. =o)
Neuloin loppuun tuon pienen Tennesee tilkun ja päädyin tekemään toisen ison vielä siitä. Sekin on melkein valmis, enää puuttuisi 5 kokonaista isoa tilkkua (ja joku 8krs tuota kesken olevaa) ja 13 pientä tilkkua.

"Rakas Taivaallinen Isä, anna vuorokaudessa olla 28 tuntia edes jouluun asti että joululahjat ehtisivät valmistua ajoissa, Amen".

No comments:

Post a Comment