2008/12/22

Jouluun 2 aamua

Tänään on varmistunut se että Kuopiossa saadaan valkea joulu. (Olisi kai pitänyt lähteä takaisin kotiin jos lunta ei olisi tullut.) Tänään lunta on sitten satanut varmaan kymmenisen senttiä, ellei enemmänkin. Vanhempien uusi jääkaappi on epäkuranttia ja sitä kävi sitten huoltomies katsomassa, ja juuttui autolla pihaan. Puolen tunnin reuhotomisen jälkeen menin auttamaan ja jonkun hetken päästä pihaan tuli muutama muukin ja saatiin porukalla auto työnnettyä liikenteeseen. Eikä kuulemma ollut ensimmäinen jumiin jäänyt auto tänä talvena.
Harkitsin tänään tosissani Äiteen ompelukoneen heittämistä seinään. Samoin Kummipojan peiton silppuamista huomattavasti pienempiin osiin. Opmelu ei onnistunut millään. Taustakangas rypistyi pahasti ja purkaminen oli työtä ja tuskaa, vaikka piston pituus piti olla 6mm, olikin 6mm:n matkalla joku 5-20 pistoa. Pura siinä sitten kun toisella puolella on neuletilkkuja ja toisella puolella tismalleen samanvärinen aluskangas. Jos kokeilisi huomenna uudelleen.
Serkkupojan peitto sitä vastoin tuli valmiiksi. Päärmäsin kankaan silmämääräisesti suht leveällä päärmeellä, taitoin reunat peiton päälle ja ompelin (muutaman ärräpään kanssa tosin) reunat ja sitten peiton päältä 2.,4. ja 6. pystysarasta kiinni. Näin olisi tarkoitus tehdä myös Kummipojan peitolle ja mahdollisesti sitten vielä ommella muutamasta vaakarivistäkin kiinni. Saa nyt nähdä.

Ja eiliselle kommentaattorille (en valitettavasti muista nimimerkkiä kun luin kommentin aamupäivällä): Kotonatehdyt, uunituoreet Karjalan piirakat on suunnilleen parasta mitä maailmassa tiedän, heti suklaan jälkeen. =o)

No comments:

Post a Comment