2008/11/01

Kuinka vaikeaa kirjoittaminen onkaan (Jouluun 53 aamua)


Ensiperjantaiseen tenttiin pitää itsenäisenä opiskeluna kirjoittaa essee, aiheen sai valita kahdestakymmenestä ja minä hölmö menin valitsemaan sen kymmenennen, naisten ympärileikkaamisen. On vaikea kirjoittaa neutraalisti, mutta silti kielteisesti aiheesta joka tuskin jättää yhtään naista "kylmäksi", jokaisella on mielipide, yleensä kielteinen. Miten kiitolliseksi materiaalin lukeminen tekeekään taas siitä että on saanut syntyä suomalaiseksi, tähän yhteiskuntaan ja aikaan, vaikka se ei aina niin hienoa muuten olekkaan.
Tilkkuilin Polariksesta kaksi isoa ja yhden pienen. Silmukoita tuntui olevan mallitilkulla liikaa, vaikka se yleensä onkin ollut minun käsialallani sopiva. Ensimmäisen ison tein mallitilkun silmukoilla, toiseen tein neljä silmukkaa vähemmän ja kaksi kierrosta enemmän.
Päivällä välttelin koulutehtävien tekemistä (älkää nuoremmat ottako opiksenne meidän vanhojen huonoja tapoja ja tehkää koulutehtäviä ahkerasti silloin kuin niitä on) ja tein pita-leipiä. Ne eivät kuitenkaan pullahtaneet, joten niistä tuli lättänä-sämpylöitä, joskin maku on kyllä eriomainen. Sähkön hinnan noustessa jatkuvasti, totesin että kerta uuni on lämmin niin kannattaahan siinä paistaa jotain muutakin, joten tein vielä kauralevyn (kauralastuja jotka turposivat uunissa yhteen). Siitäkin tuli hyvää. =o)
Lunta on vieläkin maassa ihan riittävästi, sääli että sääennuste epäili sen sulavan alkuviikosta pois. =o(

No comments:

Post a Comment