2008/11/18

"Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella" (Jouluun 36 aamua)


Kajaanissa oli tänään liikkuva veripalvelu paikalla ja kävin taas luovuttamassa verta. Ja oli niin mukavan itsepäinen hoitaja että kun sanoin alkuun että suoni häviää pistäessä, niin eiköhän hän kuitenkin pistänyt niin että joutui sitä suonta kalastelemaan (ja nyt on kyynärvarressa iso mustelma). Rohkaisen kuitenkin KAIKKIA luovutuskelpoisia käymään luovuttamassa verta, sillä luovuttajalle se on pieni teko, päivän/viikon hyvä teko, mutta verituotteen saajalle se voi tarkoittaa paljon enemmän. Luovutuskelpoisuudesta saa lisää tietoa Veripalvelun sivuilta (www.veripalvelu.fi), erityisesti Joulun pyhien aikaan verestä on yleensä ollut pula.
Se siitä paasamisesta. Jatkoin tilkkupeittoja kamelinruskealla Rosella, jota päädyin kuin päädyinkin neulomaan 5mm puikolla ja annetulla tiheydellä, vaikka aiemmat Rose-tilkut tein 3,5mm puikoilla ja Nallen tiheydellä. Ei tuosta paha tullut tuolla isommallakaan puikkokoolla, vaikka muuten vähän vierastinkin ajatusta noin ohuen langan neulomista niin isoilla puikoilla. Enää kahdeksan isoa tilkkua ja sitten voi alkaa yhdistelemään tilkkuja.
Joululoman viettoon pitäisi päästä lähtemään 18.12. saas nähdä miten se onnistuu, vai onnistuuko... virallisesti työharjoittelu kun päättyy 19.12. Toivottavasti tulee tunnit täyteen ennen sitä ja voi hyvällä omallatunnolla lähteä joulun viettoon. Tosin kymmenen päivän joululoma Äiteen ja Isin tykönä voi alkaa käydä hermoille siinä kolmantena päivänä, jolloin yleensä suuntaan takaisin oman kodin rauhaan ja hiljaisuuteen.

No comments:

Post a Comment