2008/11/13

"Hark! the herald angles sing: Glory to the newborn King!" (Jouluun 41 aamua)


Kokkaamisen ja leipomisen sijaan sain tänään selätettyä taas kerran mahtavaksi kohonneen Mount Tiskivuoren. Lisäksi huomasin että reseptejä eri laatikoille on ihan valtavasti, ja pitänee hieman konsultoida ennen kuin aloittaa keittämisen.
Sain kummipojan sukan pääteltyä ( jo toinen täysin valmis joululahja), ja jatkoin velipojan sukkia. Nyt saakin sitten pähkäillä taas että riittäkö lanka. Kerä oli kyllä korkkaamaton, ja on normaali 150g 7veikka, mutta silti näyttää että vähiin jää, jos edes riittää. Se tuossa nyt kummastuttaakin, eihän tuon muutaman silmukan palmikon pitäisi noin paljon enempää lankaa viedä. Sukat kun on vaan kokoa 41-42, eli ei edes mitkään jättiläiset, isompiakin sukkia olen yhdestä kerästä tehnyt, samalla kantapäällä ja kapeahkolla palmikolla. Ja siitä jäi sitä kerää aika paljon vielä ylikin, siitä lopusta nimittäin tein kaksi isoa ja kaksi pientä tilkkua ja sitä on nöttönen edelleen laatikossa. Näitä ilmenee aina välillä.
Mielenterveystyön opettaja ei oikein osannut arvostaa kun vastasin riippuvuus-kysymykseen että käsitöitten harrastajalla voi olla neuloosi. Ymmärsi lopulta vitsiksi, vaikka monta kertaa jo vastauksen aikana sanoin: "käsitöitten harrastajat ovat tulleet tällaiseen tulokseen" Toisaalta, valitettavaa kyllä, neuloosilla on ihan oikean riippuvuuden piirteitä ja jossain ketjussa (olisiko ollut se missä kysellään käsityökärpäsen puremasta) joku kertoikin vaihtaneensa tupakan puikkoihin. Monenko neulojan, neulootikon, sosiaalinen elämä on muuttunut kohti neulootikko-piirejä, moniko pystyy ohittamaan lankahyllyn hypistelemättä (ja myös ostamatta), monellako kotityöt, opinnot tai kumppani jäävät toiselle sijalle uuden ja kiinnostavan työn rinnalla? Ehkä neuloosi ei kuitenkaan ole niitä kaikkein vaarallisimpia riippuvuuksia, ja ehkä meistä useimmat osaavat vielä pysyä kohtuukäytössä, ainakin 10kk vuodessa.

No comments:

Post a Comment