2008/10/27

Jouluun 58 aamua


Toimistolla laskeskeltiin tänään paljonko on aamuja 2.1.2009. Tulokseksi tuli "rapiat 65", joka tuntui laskelman kuulijasta ihan liian paljolta. Jouluun olevat 58 aamua sen sijaan tuntuvat minusta käsityöihmisenä ihan liian vähältä. Niin paljon katsantokanta vaikuttaa asiaan.
Jatkoin iltasella kummipojan konttisukkia ja kantapään kääntämistä (tein ranskalaisen) piti taas kertailla ohjeesta. Pian kantapään kääntämisen jälkeen, kesken kiilakavennusten havahduin sitten katsomaan että paljonkos tuota lankaa on jäljellä ja nöttösen pieneksi havaittuani ajattelin, ei tässä mitään hätää, tätä samaa lankaahan on vielä täysi kerä laatikossa odottamassa. Sitten aloin pohtia mistä tämä jämä-nöttönen sitten on, tulin siihen tulokseen että tämähän on juuri sen laatikossa olevan "täyden kerän" jämä ja täydestä kerästä tuli kesällä Artulle viikinkisukat. Eipä siinä mitä kuin lanka poikki kesken kiilakavennusten ja toista vartta tekemään, toivottavasti nöttönen riittää samaan vaiheeseen tuota toistakin sukkaa. Pitää sitten kärjeksi etsiä jotain muuta sinistä 7veikkaa, ja käyttää nuo raitalangatkin (jättiraidan sinistä ja tummansiniharmaata (voi olla Jussiakin) ja sitten pieni nyssäkkä vaalean farkun sinistä). On tuolla laatikossa ainakin sini-vihreää raitalankaa, jos ei muuta sinistä löydy.
Pitäisiköhän joskus tehdä raitalangasta konttisukat... voisi varsi olla aika mielenkiintoisen näköinen. Vaaleansinisestä moniraidasta tein pari vuotta taaksepäin Yosefille dominovarrelliset sukat, mutta koska ne tulivat ainaoikein-neuleella niin raitalanka efekti ei tullut niin selkeästi esille. Pitää miettiä. Toisaalta myös joku colori voisi olla aika kiinnostava vaihtoehto.

No comments:

Post a Comment